AŠ – zgodovina in prehrana

Minuli petek nas je Grega na kratko popeljal po gorstvih vseh celin. Spomnili smo se na našega Franca Oderlapa, ki se je lani 1. oktobra ponesrečil  pod osmo najvišjo goro Manaslujem, ko sta z Davom Karničarjem preizkušala opremo za K2. Franc je doslej edini Slovenec, ki se je povzpel na najvišje vrhove vseh celin.

Največ smo se seveda zadržali v domačih gorah, za katere so tečajniki dobili tudi konkretne naloge za interni del izpita za pripravnika.

V petek, 26. novembra nadaljujemo z zgodovino alpinizma ter prehrano v gorah. Obe temi bo predstavil Peter Modrej.

Za uvod v zgodovino boste tečajniki povedali vse o možu na sliki. Zato malo pobrskajte po spletu ali ustrezni literaturi.

Dobimo se ob običajni uri v prostorih GRS Koroške.

Igor

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

Vive le Fontainebleau

Letošnje leto mineva s svetlobno hitrostjo in z enako hitrostjo se približuje tudi poletje, s poletjem pa temperature v katerih lahko v plezanju zares uživaš

Preberi več »