Benjaminovo smučanje po Butalski

Kot sem napisal že v mojem prejšnjem prispevku je včeraj Butalsko grapo v Lanežu presmučal Benjamin Ravnik z Jesenic. Vsem članom kluba, ki ga ne poznate, ga danes predstavljam z nekaj fotkami iz Butalske, ki jih je posnel Branko Ivanek iz Šoštanja. Če o njem povem še to, da je 1988 leta skupaj z Ravhekarjem preplezal Ribo v Marmoladi, vam bo morda že bolj jasno, o kom govorim. Kdor ne pozna pomena smeri Riba, pa si naj to prebere v Zgodovini slovenskega alpinizma na strani 138 in 140. Tam bo našel tudi zanimivo zgodbico o njunih pripravah. Vsi alpinisti z dušo in srcem smo to knjigo seveda kupili takoj po njenem izidu. A je slučajno še kdo nima ?

Danes je bil Benjamin zopet v “naših” hribih. Smučal je po Mišini grapi. Potem pa je na bukovskem sedlu namesto proti Solčavi zavil proti Črni zato, da sva se osebno spoznala. Dogovorila sva se, da bova letos kak vzpon opravila skupaj.

Morda kdaj pripopam še nekaj zgodovinskih fotk iz Ribe, ki mi jih je poslal Benjamin. Toliko na kratko, da boste kaj vedeli o mojem bodočem občasnem soplezalcu.

Igor

DSC05096 DSC05098 DSC05099 DSC05101 DSC05123 DSC05127 DSC05128

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

Zahvala sponzorjem

Otroci so naše največje bogastvo in semena, ki jih je dobro primerno zalivati, da bodo postala cvetovi naše družbe. Največ, kar lahko storimo za njih,

Preberi več »