Gorenjska Bela peč

Da ne bi slučajno kdo pomislil, da sva lezla v koroški Beli peči, ki jo imamo v trenutno najbolj znani slovenski občini Črna. Naša ni za plezanje.

Jutri imam šiht, v nedeljo pa ne bo za plezarijo. Pa sem si danes vzel dopust in nadaljeval z mojim letošnjim projektom. Na mojo e-pošto se je prvi odzval Primož in mi sporočil, da v SLO vojski nimajo posluha za njegov alpinizem (ni dobil dopusta – še dobro, da študira strojništvo in ne bo večni vojak.) Kar hitro mi je odgovoril tudi študent Gašper ker ve, da v podobnih primerih izbiram pošteno,  po načelu “kdor prvi pride ….” In tako sva se dogovorila, da greva danes v izvidnico v Belo peč nad Tržičem.

V toplem in prijetnem dnevu sva preplezala dve luštni in prijetni, kar prekratki smerci. Saj se bi lotila še ene ali dveh, a ker je Gašper za jutri že dogovorjen z našim neutrudnim Rokom, sva po uvodni Katastrofuli (IV) in naslednjem Bumerangu (V) spokala nahrbtnike in jo ubrala nazaj v našo slavno vas. Med potjo domov pa sva mimogrede naredila še načrte za našo odpravo v letu 2012 in jubilejno v 2014. Na to, da se z najinim predlogom ne bi kdo strinjal, sploh nisva pomislila.

Po zimskem spanju, ki sta ga uprizorili naši Eva in Nika K., sem ju imel danes ves čas plezanja v mislih.  Medvedkov dremež je bil malo posledica neustrezne opreme, malo vremenskih razmer, še največ pa sem kriv najbrž kar jaz sam, ker ju nisem bolj vzpodbujal. Dijakinji si očitno nikoli nista upali odzvati na moje “kdo je za …”. Kako lepo plezanje bi bilo danes to zanju. Idealno za uvod v prihajajočo sezono. Ju bom pa za naslednjo soboto, ko bo v Grohotu Spust izpod Raduhe osebno povabil v kako lahko “zimsko” plezarijo z derezami in cepini. Uvod v kopno plezanje pa sledi čez 14 dni. Ciljev je več, odvisno od razmer.

Danes je bil to Gašperjev 12. vzpon letos in se mu konec decembra  ne bo treba truditi za tistega 10., ki ga je lani tako rabil za registracijo. Letos jih bo mladenič opravil zagotovo še vsaj dvakrat toliko. No, meni pa tudi nekako uspeva moja časovnica vzponov. Danes sem, sicer pet dni prepozno glede na plan, realiziral tretjino načrtovanih.

lp, plezalna uživača !!!

Katastrofula
Katastrofula 2
Katastrofula 3 - Gašper
Pa še Gašper v Bumerangu
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »