Grumpi

Z mojim soplezalcem Primožem iz Vuzenice sma zutra presenetva Bukovce – oprajva sma kontrolo po kolinah. “Ta velkih grumpo še ni bvo”, zato sma se sestradana pognava proti Lanežu v upanju, da ko pridema nazaj, bo menda kak  pa “ž parajt”. A ga tut taj ni bvo. Sma ugotovva, da majo na oni strani naše Radhe čist druge manevre, ko smo jh pa šteka navajeni.

V presenetljivo topvem vremenu sma zlezva Butalsko grapo in na poti proti grumpam šva dov po Detektivski. Ampak pr Bukovco grumpo še vedno ni bvo. So mi pa Rozinka, Jelka in Vilko oblubli, da jutr bojo. In sam zaradi grumpu grema jutr z mojmo Zdenčo spet grta.

Ja, pa frderbava sma moj fotič, pa topvo je bvo tut tk, da sm na štantu rokavice postu za kerga, ko  bo pozimi brez nh lezu. Ampak glavno je, da jutr grumpi bojo.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

  1. Mi je včera zvečr moj Zdenč sporoču, da ne more v pečovje.
    Nč zato, bom šov pa sam.
    Sam sm se dons zutra pr Bukovcu tk nabulu (košte, se ve !) da se mi v megli enostavno ni lubvo jt naprej. Bi sicer mru še kero zlest glede na moj letošni plan, ampak živlene in svobodne odločitve mi vejk pomenjo.

    Saj bo, bom pa mav gazu.

Dodaj odgovor

ODPRAVA PERU 2022 predavanje

Končno smo dočakali, da so si nekateri izmed naših najbolj alpinistično aktivnih članov vzeli čas in nas pogostili z lepim in zanimivim potopisnim predavanjem. Zagotovo

Preberi več »

Jesenska pripoved

Globalno segrevanje nas je v jesenskih mesecih lepo razvajalo. 10-11.9. smo na Raduhi imeli tabor, kjer sva z Urošem v soboto splezala Cvrčevo smer (V+/IV,

Preberi več »