Korošica

No, pa da še js povem, kk je bvo… Kr mavo čudno, da se nas sam 5 nabere na taboru. Pa saj nas je še kr vlk pr klubo, pa vsi radi lezemo. Al ne?

Z Modrijem sma v soboto bol pozno štartava v Repovem kotu in celo večnost hodva prot Korošici. Kr vleče se tam grta na Srebrno sedlo, pol pa še do Korošice. Ko se ti zdi, da je bajta skoz isto oddaljena, pa čeprav ž neki cajta hodiš. Pr koči sma pogruntava, da si noben ni prprajo kakega vodnička za Dedca (meva sm pa Planjavo, Vežico- sam za to sma bva pa mavo pozna), tk da sma se sprehodva proti frikovskim smerem. Js sma bva kr gmajtna, saj se mi je zdevo, da nism meva lih taprave buče za v taprave brege, Modri se je pač mavo vplezu- ko mnda skor nč ne trenira:) Pa sma naleteva na eno res lepo- ene 100m.  Ne vema, kk se ji reče, je bva pa uuuužžžžiiiivvvaaannncccciiijjjjaaaa:) Ocena okol 6a.

No, zvčr smo sedeli ob ognju in prepevali z Akademci, Rinko in Kozjakom. Prijetn večer, ki se je zakluču z dežjem, tk da smo šibali pod balvane iskat plac za spat. In ni nas zmočvo!

Drug dan sma se podava v južno Planjavo, splezat smer Sešetra. Zelo zelo lepo! Kr fajn skala, lepa linija, fajn placi za varovanje, v problemih skor preveč nabita (tk da sm lahk kamot vsak drug klin vpeva), lepi štanti – užitek! Vmes najo je dobo mavo dž, sam ni panike. Modrijo je uspevo iz  III plate, naredit konkretn previs – tk je, če človek ne vidi linije:) Me je konkretno navijavo tam čez! Če te žreb določi za lažje cuge, mrš pol mavo težje vn naredit, al ? hehe  ..  Pr sestopo najo je mavo zajbavavo, saj nisma takoj našva steze, ko sma jo pa, sma bva pa hitro pr rukzokah. Vmes sma se še napojila pri tolmunčkih in odpeketava proti avtu.

Fajn smo se meli in smotani ste, da niste bli zravno!

Slik mam spt bore malo- sam js se sploh ne spomnem slikat, kdr mi je fajn 🙂

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »