Micin steber

Vremenska napoved za danes je bila povsem enaka včerajšnji, zato smo se z načelnikom Blažem in njegovo 15 letno hčerko Katjo odpravili v Srednjo Raduho in ponovili Micin steber (V/III, 180 m).

Smer sva preplezala 31. julija 1981 z Juretom Mavričem in danes sem jo po 33. letih prvič ponovil. Zanimivo je bilo doživljati spomine izpred toliko let.

Steber ni ravno pogosto obiskan, večina navez pa danes spodnji, neprijeten del obvozi po Stanetovi zajedi. Še posebej je neroden drugi raztežaj s slabimi možnostmi varovanja. Najtežji raztežaj je opremljen. Tudi v vodničku za Raduho vstopni raztežaj ni korektno opisan. Smer je samostojna od vstopa do roba stene in v tej originalni obliki smo jo tudi ponovili.

Tečajnica Katja je odlično opravila tudi z najzahtevnejšim mestom (navito petico). Mislil sem ji že prišepniti, naj se prime za komplet, a ni bilo potrebe. Katja je tudi to zahtevno mesto zmogla prosto.

Na robu stene seveda veselje in ponos očeta in hčerke. Jaz pa sem se veselil z njima.

Igor

002 003 005 008 009 010 011 014 016 017 018 021

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

ODPRAVA PERU 2022 predavanje

Končno smo dočakali, da so si nekateri izmed naših najbolj alpinistično aktivnih članov vzeli čas in nas pogostili z lepim in zanimivim potopisnim predavanjem. Zagotovo

Preberi več »

Jesenska pripoved

Globalno segrevanje nas je v jesenskih mesecih lepo razvajalo. 10-11.9. smo na Raduhi imeli tabor, kjer sva z Urošem v soboto splezala Cvrčevo smer (V+/IV,

Preberi več »