oblaki kot morje

Prečudovit je bil predvčerajšnji, včerajšnji, današnji in menda bo še jutrijšnji dan, nad višino 1.600m.

Zato sva se z Matejem odločila, da se dvigneva nad gladino in odplujeva do otoka Kordeževa rama. Zaradi redke vode sva sklenila, da ne poskušava z deep water soloing in da se lepo naveževa na štrik.

Ravno v teh dne praznuje Gregorjeva smer 30 letnico, zato sva jo ponovno obiskala. Oba sva jo že plezala, Matej pred 13 leti, jaz pred 12.  Takrat sem naredil 1. prosto ponovitev in danes sem z zadovoljstvom ugotovil, da sem takrat, kljub manj izkušnjami in bistveno nižjim nivojem, kar zadel oceno.

Smer, ki je nastala kot plod iznajdljivosti in znanja Mihana in Irene (Stanko Mihev & Irena Komprej), naju je zopet prepričala s svojimi logičnimi prehodi, kompaktnimi počmi in konstantnim plezanjem od vstopa do roba stene.

Glede na vreme in čarobne razglede, se ne morem zadržati, da bi ne pokazal vseh fotk.

Gregorjeva smer, 200 m, VIII,  (1R V, 2R VIII, 3R VI+, 4R III, 5R VI)

Grega

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

ODPRAVA PERU 2022 predavanje

Končno smo dočakali, da so si nekateri izmed naših najbolj alpinistično aktivnih članov vzeli čas in nas pogostili z lepim in zanimivim potopisnim predavanjem. Zagotovo

Preberi več »

Jesenska pripoved

Globalno segrevanje nas je v jesenskih mesecih lepo razvajalo. 10-11.9. smo na Raduhi imeli tabor, kjer sva z Urošem v soboto splezala Cvrčevo smer (V+/IV,

Preberi več »