Dans sma se po dolgem cajtu in nekajdnevnem nagovarjanju (trikrat je bvo trba rčt 🙂 ) s strico spet sprajva v hribe. Sprajva sma se u našo lepo Raduho. Najprej sma doma mavo gruntava ka bi šva lezt, pol sma se pa odločva da se boma kr pr GRS koči zmenva. No ko sma prsopihava do koče, sma vedva sam to, da boma šva v srednjo Raduho. Pridema do zajle pol pa u levo pa sma najprej mislava u Stanetovo drknt sam sm js struco Micin steber. No pol tud strico ni bvo žal da sma šva u Micinga. Kr fajn smer z zanimivo plato tam u sredini, se je bvo treba pomatrat mavo.  Ko sma pa izlezva iz Micinga stebra, pa sma se ž sprajva za odhod proti dolini, se nama pa ni lubvo jt via ferrata,  pa sma še ekrat štrik razmotava pa še Stanetovo zajedo zlezva u sestopu. Tk da je bil kr produktivn dan u srednji Raduhi. Ko sma pa sedeva pr Grohato sma se še pa mavo zaklepetava z dvema primorcema iz AO Koper, ki sta dans bva prvič u Raduhi in se jima je tk dopadvo, da sta oblubva da še prideta u naše konce. Torej, skok u hribe, če hodijo primorci gr bomo se še pa mi tud zapelali do Bukovnika, mavo bližje je pa ko pa iz primorske gr.Aja slik je bol mavo, kr sma bol lezva pol sma pa pozabva slikat. 😉

pozdrav od naveze

stric (Blaž) – nečak(Gašper)

Priporočene objave

5.431 Comments

 1. V redu sta bva. A je bvo kaj mrzvo. Mislva sma prt tut s Primožem, sam je bvo 20 čez pet zutra pr moji bajti sam 3 st., zato sm mu poslal sporočilo, da ne grema, ker mi julija ni do nohtana.A sma ga le usrava ?

  • Pa še kok usrava. Ob 7h je bvo pr mene 5st., pr Bukovniko pa že 7st.Do stene sma se pa glih fajn zagreva.Je pa zgora pod robom kr mrzlo pihavo. Pa hitro na sonce, da se ogeješ.
   Strica pa tud ni bvo treba glih tejk trucat, kot je napisu nečak, je bev kr za akcijo.Mladino je pa treba mavo premzat, da pol del zdržijo. Drgač pa v enmo leto požrejo vso znanost pol pa ni več kaj iz neh. Lepote pa je treba počasi uživat.

 2. Mavo heca s trucanjem mre bt. 🙂 Res je bvo fajn, zutra pr avtijo najo je še mavo zebvo pol sma se pa kr hitr ogreva(beri zašvicava ful ;)) stena pa tud ni bva neki mrzla.

  • NA Triglav ž ne, za Steno se bomo pa ž spravhali. Po moje bom konc julija po tstem enotedenskem plezanju s Primožem glih ta prav za tota. Prej bom pa še mav brege bolj blizu pogledu.

 3. Rok ja ka pa taj,da ti ni uspevo čez vikend v vlko steno.Js sem te pa čako v soboto zutra. Sam ti si še sanjo kk piješ pivo na fantovščini.hahahahhaha.
  Hvala za prijetno čakanje


Objavi komentar