No, pa je gratavo

Ko sma se pred kako urico s Primožem prpelava do mojga doma, je na mojem 12 let starem kupejčku bva nova tabla. Moje krasne štiri gracije; vedno mi pripravijo kaj izvirnega. Policaji pozor, pa pamet v roke! To bo gr, dokler nav dov padvo.

Drugač je bvo leto v grobem pa tk. V Aljaževem domu v Vratih sem bil letos reden gost, tako da mi planinske izkaznice že ni bilo treba več pokazati. Nisem imel namena, da bi mi načrtovano število vzponov krojilo plezalne užitke, zato hajd v Steno.

Me je pa kar orng zvin gležnja na poti čez Prag malo prišparal, tako da sem več kot mesec dni moje drage hribe gledal bolj od spodaj.

Ob iztekajočem letu sem se pač spokal v Lanež in prispel na moj letošnji cilj – “60 za 60”.

Danes mi je po sobotnih zelo slabih razmerah v Butalski grapi v presenetljivo dobrih razmerah v smeri Pavlija Pasterke delal družbo mlajši pripravik Primož. Moj novi prijatelj, s katerim sva letos preplezala preko 20 smeri. In naj bo tako še naprej. Sem mu pa povedal, do kam lahko sežem – višje bo rabil pa večje plezalce.

Vsem en lep pozdrav, danes  res gmajtn Cigi.

Na dostopu
Nad kaminom v smeri Pavlija Pasterke
Primož po sestopu čez Detektivsko grapo
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

    1. Grega hvala. Si mi postavil nov izziv za prihodnje leto, fajn. Se bom potrudu, da se orng priprajim, morda nama (meni!) pa celo grata.Aktivno začnem takoj po praznikih. Bom moral opustiti tudi zanemarjanje mojega telesa :), kot je napisal Rok.Na to se že neki cajta pripravlam, zdaj pa bom imel tudi dober motiv.

      Fajn bodi.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »