Peca-Ciciban seljačino

Ker slapov še ni oz.so slabo narejeni, je Jež (AK Ravne) dal idejo,kaj pa če grema v Peco neki kopnega zlest!Ni mi bilo treba 2x rečt,ko sma se že dobla pri njemu v Mežici v nedeljo ob pol osmih zjutraj.Zapeljala sma se do “parkirplaca” .Malo pred plezališčem Štenge nad Mežico,sma morala zmontirat verige na avto,še sreča da sem jih imel ,drugače bi pač kakšno uro dlje hodila.

Približno 2h sma hodila do vstopa v smer,s tem da sma šla do “fuzbalplaca”pod vrhom Pece in se potem spustila po prvem žlihu pod steno in smer.V žlihu je bilo nekaj kložastega snega,tako da previdnost ni bila odveč.Na prvem štantu sma opravila še “žgalno daritev”pa čeprav sem rekel,da tega letos več ne bom delal,ampak na štantih pa paše ko hudič,in se zapodila v smer.

Sama smer je dolga 145M ,trije cugi .R1 -4c 60M,je isti kot pri smeri Jugoslovanski prvak Brane,R2-6b 45M in R3 -5a 40M. Prav lepa smer  z čudovitimi naravnimi prehodi.Najbolj me je zdelal vstop v drugi cug 6b,kar lep previs,ki se nadaljuje v rahlo zajedico.Zato sem si malo pomagal z pruseki,ker z težkim GRS rukzokom pač ne gre “na fraj” čez takšen previs, Andreju pa ta del ni delal posebnih težav.Zadnji cug je pa lepa plata,ki se konča v krušljivem izstopnem žlebu.Mislim pa,da je bila to prva zimska ponovitev!

Vreme sma imela čudovito,v sami steni je le malo je pihalo,temperatura okoli nule,skala mrzla ko hudič,skratka lepo.!

Na vrhu stisk rok in hitro do avta.Nazaj grede sma se peljala skozi Heleno pogledat,če Helenska sveča še oz.že stoji .Žal je ni sploh!

Plezala:Penec Blaž in Jež Andrej

 

 

prvi raztežaj 60M 4c

                    drugi raztežaj 45 m 6b


plata                     zadnji raztežaj 40M 5a

na vrhu

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »