Pojoča travica v Durcah

Za danes sva bila prvič letos dogovorjena za turo z vuzeniškim pripravnikom Primožem, a so mu nenačrtovane službene obveznosti to preprečile. Pa sem šel spet sam. Tokrat v severno steno Durc.

Smer pojoče travice (III/II, 160 m) sem doslej plezal le enkrat in v spominu mi je ostal kar zoprn skok v spodnjem delu.  Tistega 30. decembra 1991 sva z Blondyjem tam menda celo nekaj zabijala, razmere pa so bile zelo podobne današnjim. Da ne bi končal blizu vstopa sem se zbral in neprijetno mesto ukrotil z nekaj premišljenimi gibi predvsem na noge, saj moje stare bajle ni bilo kam zatakniti ali zapičiti. Do roba stene je bila nato ena sama uživancija po že kar sesedenem in mestoma trdem snegu, ki pa ga še ni prav dosti. Le v izstopni zajedi sem še rabil moje sive celice.

Ne vem zakaj se v tako lepih dnevih še kak član kluba ne odloči za plezanje.

Igor

002

003

005

011

014

020

023

025

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »