Verjetno zgodaj poleti že zelo dolgo nisem bil tolikokrat na Grohatu. 12.6. popoldan sva z Matejem Kodrinom plezala Plate (V,185m, rs2) Fajn plezanje že na začetku, navzdol v prostor med snegom in steno. Danes snega več ni. Naslednji dan smo prek Spominske in Stanetove smeri (VI-, 120m,s2) na pozno nedeljsko kosilo na Uršljo goro odšli z Jarošem Zajcem in Aleksandrom Djordjevičem.
 
22.6. popoldan sva z Matejem plezala ZZ (IV,125m,s2). Po malo spanja pa sem s Gregom Kavščkom in Kajo Kos naslednji dan 23.6. smučal izpod vršnega grebena Ankogla proti Kolnbrein Speicher. Žulji na petah so zacelili za podaljšan vikend okrog Bohinja.

3.7. so bila za ogrevanje prvo  na vrsti drva za sobo alpinističnega kluba Ravne, z Urošem Lesjakom pa sva po črtanju opcij na poti pristala v Stanetovi zajedi (IV-,165m,rs2), kjer sva po mestu s tunelom zavila iz smeri proti levo navzgor, tudi nekje tam je en tmno rjav klin.

Danes 8.7. pa sem z Andrejem Gradišnikom plezal verjetno nekoliko bolj poredko plezano Bini-Fika (IV+) – Varianta smeri Zajeda Gretke Dietinger (V+) 185m. Smer je mestoma precej krušljiva, vihti se kladivo in čeprav jih ni v izobilju sva v sredini nekako uspela najti tudi dvakrat dva klina povezana z vrvico. Kljub vsemu je bilo fajn in poučno plezati.

Davo Mihev

Priporočene objave

Ni še komentarjev, dodaj prvi komentar!


Objavi komentar