Razmere nad Grohotom

Za razliko od Roka sem bil danes v zasneženih hribih že tretjič to sezono, a tudi jaz prvič s turnimi dilcami. Še dobro, da sva jih s Primožem imela, saj brez njih ne bi prišla daleč. Sneg nad Grohotom je še nepredelan in pešaku brez smuči se ugreza vse do stare snežne podlage. Tu in tam je veter sicer naredil tanko skorjo, ki pa tudi na smučkah večinoma ne nosi človekove teže. Očitno je na star sneg, ki je bil na plazovitih predelih že kar zbit, padel moker, saj se še nikjer ni splazilo, tudi na tistih običajnih mestih ne.

Zaradi res slabih razmer sva se načrtovanemu plezanju v Durcah in Lanežu odpovedala. Ni nama dišalo, da bi se preko slabo zasutih skokov v grapah ugrezala do zadnje plati in še čez. Še s smučmi na nogah sva se dvakrat pogreznila v nevidne luknje in se kar nekaj časa kobacala iz njih..

Do prve trikotne stene pod Durcami pa se kljub vsemu da s smučmi priti brez prehudih nevšečnosti. Morda pa v nedeljo malo pokukava v kako smer v tem delu Durc, čeprav veva, da so razmere v stenah zelo slabe. No, bomo videli, kaj še pogruntava v naslednjih dveh dneh.

Igor

008

001

002

004

012

014

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »