TV 625

Po enodnevem počitku od Stene sma se s stricom podava u malo manjšo steno v Lanež . Kljub malo težkim nogam sem se z veseljem odzval stričevemu povabilu, Luka namreč ni držal obljube, ki jo je dal na mastnem grifu. TV 625 je bila nekoč žgana pijača, je pa tud ime smeri, ki sta jo leta 1983 zlezva naš načelnik Igor Radovič in Robi Belaj. Smer je kratka, a lepa in zanimiva. Po 28 letih je bukova kela, ki sta jo prvopristopnika takrat zabila v razpoko oddelala svoje, zato sem jo skupaj s prusikom izdrl( beri; padla mi je v roke, medtem ko sem probal, če še drži), tam pa sem uporabil frenda. Cigi kelo oz. kar je še ostalo od nje, ter prusik dobiš nazaj. 😉  Sestopva sma pa po  Butalski, ki je v tem letnem času zelo nezanimiva.

lp

Gašper in Blaž

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

      1. Ko sma midva prvič plezala to smer je bila še kela v dobrem stanju.Že takrat pa si za varovanje uporabil frenda. Katero leto točno je bilo nevem, ker arhiva izpred 1993 nimam (nekomu je bil zvezek ušeč, pa je dobil noge).Bilo je 91 ali 92.Sva pa temeljito pregledala tudi skico in sliko z vrisano smerjo v vodničku. Bog ne daj,da gre gdo plezat smer po njej, preklev bo vse živo.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »