Urša, Nejc in Adja so dobili sestrco

Ponosni oče pa je tale mož na sliki. Ko mi je sporočil novico sem dejal: “A Nežka je, luškano. Ni Nežka, ampak Neža !” me je popravil. No, tudi prav.

Torej draga Cveta in Zdenč, prisrčne čestitke.  Mali Neži pa vse naj, kamorkoli jo bo v življenju že zaneslo.

Ko smo se lani ob 35-letnici našega kluba potepali po Peruju, mi je v Huarazu dejal: “Grema še mav na tržnco, ker kupujejo šti što. Mi je Cveta naročva, da mrm mav šte rpice prnest, pa še kaj drojga, da bo usadva.” No in sva šla in Zdenč je nakupu vse sorte perujske rpice, pa črno koruzo in kaj vem kaj vse še.

Se mi zdi, da sm pogruntu Cveto. Ve, da se bova z Zdenčem ob prvi priliki zopet odpravila v tiste lepe gore. Po moje mu bo takrat že doma kuhala perujsko rpico, pa koruzo, …. tako, da bo ob prihodu v Huaraz že pravi kečua Zdenč in bo lahko brez aklimatizacije skakal po tistih visokih hribih tako kot domačini.

In še neki sem gruntu. Najprej je postal oče prevaljski, potem Flis, zdaj Zdenč, čez kak mesec in pol ali dva pa se jim bo pridružil še šef ravenskih alpinistov. In vsi štirje so bili lani v Peruju. Po moje so se dedi tam zmenli in potem doma tekmovali, kdo bo prvi. Ampak vrstni red za nas alpiniste ni pomemben. Drugače pa so se lepo razdeli po klubih, da ne bi bilo kake zamere. Rezultat AK Ravne : AK Črna je zaenkrat 1 : 2, ampak bo Domc kmalu izenačil.

Toliko o starševstvu in bumu mladih Korošcev med alpinisti.

Na kratko se mi je oglasil tudi Grega in mi seveda (poleg Nike) prvi poslal svoje vzpone. Trenutno se z Evo nahajata med Mendozo in Cordobo v argentinskem plezališču Los Gigantes. Se pa odpravljata bolj proti J, ker je tam, kjer sta zdaj, peklenska vročina (do 40 st.). Se bo sam kaj oglasil s kako novičko in o načrtih za naprej, da ne bom jaz razkrival njegovih ciljev, ki jih poznam zgolj okvirno.

Pozdrav Igor

Ni kaj, da ne bi bilo
Original perujski parfum
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »