Veliki vrh na Dleskovški planoti

Sredi dopoldneva sva z Zdravčem prišla pod vznožje pakleniških plati v Velikem vrhu. Z nama je bil tudi Duja, oskrbnik doma na Uršlji gori.

Najprej sva v pravi poletni vročini (27 stopinj, v platkah pa verjetno še kakšna več) preplezala Obvoz (-IV/III, 150 m), sestopila sva po Grapi (III/II, 100 m) in za konec preplezala še Vmesno (III/II, 100 m). Plezanje je seveda lepo, za tisto pravo zadovoljstvo pa le malo prelahko. Dan je bil zato bolj namenjen vpijanju lepot Dleskovške planote kot pa plezalnim doživetjem. No, malo sva se pa tudi pretegnila.

Duja je med najinim plezanjem obiskal Moličko peč, Veliki vrh in Veliko zelenico. Na poti domov seveda ni šlo brez kratkega skoka do Bukovca pod našo Raduho, pozno popoldne pa smo bili že doma. Da bi le še bil kak vsaj podoben dan to jesen pa smo si zaželeli vsi trije.

Igor

Veliki vrh
Veliki vrh
Duleta plezanje ne privlači
Duja je malo pokukal najino opremo
in prijel za skalo. A to ni zanj.
in prijel za skalo. A to ni zanj.

 

V Obvozu
V Obvozu
Zgornji del Obvoza
Zgornji del Obvoza
Vmesna
Vmesna

012

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

ODPRAVA PERU 2022 predavanje

Končno smo dočakali, da so si nekateri izmed naših najbolj alpinistično aktivnih članov vzeli čas in nas pogostili z lepim in zanimivim potopisnim predavanjem. Zagotovo

Preberi več »

Jesenska pripoved

Globalno segrevanje nas je v jesenskih mesecih lepo razvajalo. 10-11.9. smo na Raduhi imeli tabor, kjer sva z Urošem v soboto splezala Cvrčevo smer (V+/IV,

Preberi več »