Vroča Paklenica

Evo, pa smo nazaj!

Zdenč z družinico in js z mojo družino.Bili smo na Dopustu v Staremgradu –Paklenici.

Vročina za znoret,sicer je bilo malo enga dežja prve par dni,tk da glih ko sma se z Zdenčo spravhava,da grema malo v kanjon kero smer pogledat se je ulilo.

No pol pa se je začelo.36°c,da sma ustala enkrat ob petih,ker je bilo še kr zmerno za v skalo.Ta dan sma plezala Celjski steber-5a 150m in Nosoroga 4b.En drug dan,ob 4.ih zjutra ,ne vem glih kateri,(tk vete da na dopustu čas hitreje mineva) sma se podala v Bramovo 5c 300m.N avrhu Aniča kuka pa vročina za znoret ,če ni bilo čez 40° nočem nič.Ampak pri Dinku se potem kamot ohladiš.Najine punce so  pol bolj hudo gledale ,ko sma prišla nazaj.Ampak strasti se po kr hitro umirijo,ko sma vsak svoje dete položla spat.

Uglavnem, imeli smo se super,punce so uživale,otroci tud,še najbolj pa midva z Zdenčem.

Ajd,ostanite v cvetju!!!

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

 1. A je kamin v Bramovi res tk lušn ko vsi prajijo???

  nasvet za vse ki objavljajo slike: Pred nalaganjem slike pomanjšajte, jih namvreč celo večnost odpira.

  Drgač pa Bremza te kličem že cev kedn za lest! Si rjetno pridn in boš mev gavdo glih taj ko me nav doma 🙁

  1. Rok jes som jo lezu 4x,(ali 5x.bi mru pogledat) 2x spreda 2x zada. Kamin mi je biv zmeren neki iziv. Moj inštruktor Blondy, me je med vojno na Hrvaškem “napodil” v Bramovo.(Prvia tura v Paklenici)”Što boš pa ja zlezu sej je koma 4ka” Pa som ga, preklev som pa vse živo.No ,ko som pa doma oceno vidu, mi je bvo pa jsno, da nisom čis za bek vržt.Tej so ble še drude cajte tud v Pakli.

   Zmeren so mi ble kamini nekot blizo, šet je pa neki posebnega.
   Letos na taboro, če ne prej, ga pojdi pogledet. Kejker vem pa tud Cigi že ni dolgo plezu Bramove.

   Lep pozdrav Blaž

   1. Ja, če moji zapiski še kaj velajo, sm jo nazadne lezu 28. novembra 1983.Taj smo bivakirali. Prejšn dan smo popili skor ves pir pr naših tej še bratskih tovarišah. Zato smo vstopli za južno, pod kamino spostli vse naprej in kazn v obliki fejst mrzlega bivaka je bva ob kratkem dnevu brez čelk neizbežna.

    Tst kamin pa ni tk kaj čudno ekstra. Mav se mrš prav obrnt, se v pči doma počutit, pa gre. Rukzok je pa napot, tst pa.Pa saj vemo, kk se tej nardi – tk ko v vsakem ozkem kaminčku.

    Morda me bo pa letos spet vidva šta smerca. Bi bil po 28. letah skor cajt, da jo še enkrat zmrdam.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »