Zgodovina

Da se ne bo samo načelnik igral z vprašanji in zgodovino , je tu tudi za njega en mali test. Takrat je bil še črn.

Kje in kdaj je nastala slika?

S kom je takrat plezal?

Kdo je na sliki pa tako vsi veste ,zato to ni vprašanje.

L.P.Blaž

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

 1. Čak, čak ti lump. Ka pa nagrada za pravilen odgovor ?:)

  Bolj po ozadju, ki se vidi skozi luknjice med vejami kot po frisih na sliki sklepam, da je slika nastala 24.septembra 1989 pod Komarčo. Takrat z Milanom P. nisva imela avta in sva se priključila izletu PD Črna na Triglav. Planinci so jo 23. septembra ubrali čez Prag, z Milanom pa sva zavila v Dolgo Nemško. Zvečer smo se dobili v Tržaški koči na Doliču in naslednji dan nadaljevali čez Prehodavce in dolino jezer ter sestopili čez Komarčo.

  Po moje sm prav nagruntu. Če ne pa povej, bom še mav pošaru po spominu.

  Čav

 2. Sebastjan in Saška 89. leta gotovo nista imela več plenic. Me mav zavajaš.

  Ena varianta je, da je bilo to julija 90, takrat, ko sva z Blondijem v Turski gori lezla Peščeni raz (točno 14.7.90). Takrat vem, da nas je bilo na Okrešlju več. V tistih letih sem plezal z rdečimi hlačami in ruzakom, ki je na sliki.

  Druga varianta je leto 92, ko sva s Kebrom lezla Igličevo (27.6.). Za to leto se pa ne spomnim, ali je bil z nama še kdo.

  Možno je pa tudi, da je bilo to kdaj med leti 96 -99 (takrat so bile rdeče hlače po moje že fuč). Edino iz tistih let nimam zapisanih vzponov. Takrat sem delal v Mariboru in kaj dosti plezal nisem, tako da se bolj nagibam k prvima dvema variantama. Točno in ziher pa ne morem pogruntat, pa če me kr hudič pobere.

   1. Bom Katarino okaral. Sem jo vprašal, če sva bila takrat sama, ali je bil tam tudi Blondy, ti, Sebastjan in Saška, pa je to zanikala. V opravičilo 🙂 mi je to, da se ni spomnila Katarina, ki takrat še ni bila stara 19 let, kako se bom potem jaz star ded. Sebastjan je sicer omenil Okrešelj in Katko, a ker ni bil ziher sem zaupal moji hčerki. No, kakorkoli že, zadeva je zdaj pojasnjena, čeprav je še vedno ne morem priklicati v spomin. Ti pa ne boš imel težave s kako nagradico na občnem zboru.

    Tudi ti bod fajn.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »