Zime še ni konec, misli pa so že pri naslednji

Rok me je prosil, da objavim naslednjo novico.

Dva meseca predolga prisilna pavza (beri poškodba) je vame naselila nepopisno potrebo po plezanju. Slabo vreme, službene in obslužbene obveznosti so botrovale odločitvi o plezanju v steni Male Raduhe. Po dolgem obdobju slabega vremena in informaciji, da je bilo ob zadnjem sneženju na Durcah 35cm novega snega, ni bilo niti malo upanja na suho steno. V mislih je bila le mokra skala, mastni oprimki in blatni sestop. V torek sem Andreja Ježa “baru” ali bi šel v soboto plezat in kot vedno je bil odgovor pritrdilen. Odločila sva se razmeram “primerno” z mislijo nabiranja izkušenj za naslednjo zimo. Pri Bukovniku so naju gledali malo postrani in spraševali ali mislima resno, ko sva v rukzok tlačila dereze, naj pa obešala cepine in zimske šuhe. Le opremo za varovanje v zimskih razmerah sva pustila doma. Na koči na Grohatu sva ujela jutranji del praznovanja 40 letnice alpinističnega udejstvovanja naših starejših ravenskih kolegov ter se napotila pod steno. Med pristopom snega pod nogami razen dobre tri korake noge niso čutile. Korak se je ustavil pri ZZ-ju. Tam sva se zimsko opremila in zakraspala po steni. Napredovanje je bilo kljub takemu pričakovanju dolgo, ampak ne dolgočasno. Stena pa proti pričakovanju suha v celotni dolžini, razen v kaminu, ki je bil kot iz mokrih sanj. Plezanje je bilo zanimivo, sva se pa do konca smeri ravno toliko “ugrifava”, da je bil zadnji cug prava poezija in sva ga preletela hitreje kot poleti. Sestop je bil hiter in prijeten, saj so naju na koči poleg bograča in odojka čakale sladkarije v spremstvu štirih tort. Te pa niso bile namenjene nama. Najbolj sladka misel pa je bila ob napovedi lepega vremena za drugo polovico prihajajočega tedna in posledično suho skalo, kar nam na široko odpira vrata k dobri udeležbi na dogodku Koroška pleza 2013.

Rok Barbič

Svoj komentar dodajam kar tukaj:

smer ZZ, ocena M5.

Kdo drug kot najbolj navdušen koroški ledni plezalec Rok se še kar ne more posloviti od lednega orodja. Najpomembnejše njegovo sporočilo, ki ga želim še enkrat poudariti pa je, da je stena kopna in glede na vremensko napoved bo konec tedna tudi povsem suha. Pa toplo bo, zato vsi na Koroška pleza !

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »