Bravo Miha!

Danes, 14.11.2010, se je Miha Ozimic, član kluba AK ČRNA, udeležil predizbora za Evropsko prvenstvo, ki je potekalo v Šmartnem pri Litiji. Izbranci so namreč dobili možnost, da se izkažejo in si izborijo nastop na EP v Kranju, ki bo potekalo 21. in 22. novembra. Predizbora se je udeležilo sedem mladih plezalcev, preplezati so morali štiri smeri s težavnostno stopnjo 7b. Našemu Mihu je uspela uvrstitev v ekipo, ki bo zastopala državne barve na omenjenem prvenstvu!

Miha se je s plezanjem začel ukvarjati pred dvema letoma. Za plezanje se je navdušil med ogledom balvanske tekme Mastn grif, ki vsako leto poteka v Črni na Koroškem. Med njegove večje uspehe v tej kratki (a bogati) karieri lahko štejemo letošnjo skupno  zmago v Vzhodi ligi, prvo mesto na državnem šolskem tekmovanju. To sta samo dva najbolj izstopajoča rezultata, seveda jih je še več. Uspešen pa ni samo na umetnih stenah, saj ima v naravnih plezališčih preplezani kar dve smeri z oceno 8a+, to pa sta Lomiplexus ter Mašina (plezališče Burjakove peči). Njegovi cilji za prihodnost so, da se čim več pleza, s tem pa bodo uspehi in rezultati prišli sami od sebe. V veliko oporo pri plezanju mu je tudi njegov brat dvojček Jure, s katerim se borita, kdo bo boljši in kdo bo preplezal boljšo smer.

Miha, ob tem uspehu ti iskreno čestitamo in ti želimo dober prijem naslednji vikend, da bo pa vzpudbuda še močnejša pa vabim tebe bralec, da se udeležiš EP-ja v Kranju in izkažeš podporo, tako Mihu kot vsem ostalim koroškim plezalcem, ki bodo zastopali državne barve.

Grega Golob

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »