Breite Wand

V četrtek sma s Tanjo izkoristva lep dan in se podava v ‘avstrijski’ Breite Wand. Po dovgem planiranjo sm se končno navezu s člano AK Ravne. Plan sma meva predvsem Eldorado 6+, 280m, če pa bi ostavo še kaj cajta sma pa toš še meva rezervo v žepo.

Eldoradota sma lpo lagano sportski preplezava se mavo posončva in odločva, da mama še dojst cajta za Michelangelo 6, 375m. Po celi večnosti iskana vstopa – zgleda, da je prepovedano označiti vstope smeri – sma se podava nt in jo preleteva.

Plezarija je bva super, vreme se je popovdne poštimavo v čisto šajbo.

Dogodivščinam sma se prepušava,

Tanja in Rok

V upanju po intenzivnejšem plezalnem druženju koroških plezalcu.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

 1. V redu sta bva. Sm vama kr mav favš, ko vama v tk krasnem dnevu ob pogledu skozi okno ni bvo treba trpet na šihtu.
  Rok pohvalno je tut, da pred skupnim taborom koroških alpinistu mav navezuješ stike, da se namo v Pakli gledali tk ko terci.

  Ajd, Cigi

 2. Je kr potrebno enga napora, predn se s komo novmo navežeš na štrik. Je pač trba bt vstrajn. Za led je bvo letos ž neki kandidatov, sam nam ni ratavo. Bo pa drugo sezono.

  Je kr fajn čot, da se bo res udejanu skupn tabor.

  1. Za skupn tabor sma se z Domco že zmenva. Ni še glih uradno, pa…. naj mav rajca !

   Tut s Tanjo smo se na Ježevem lani 12. decembra zutra mav neki pravhali o ledu; sam tk sam veš, kk je. Ceva rajda tečajniku, Cigi pa (več al manj) sam za vse. Žavost. Saj bo, ko bo kir bol mlad na moj stov sedu.

   Jutr in v nedelo pa klasika. Cigi, tečajniki, pa hvala bogu Boško in Bele vode.

   Roko, mej se in uživi.

  1. Roko, ne nucam nobenih tolažilnih ali vzpodbudnih besed. Jes devam to iz veselja, v moje zadovoljstvo in zadovoljstvo tstih, ki zravn mne v hribe hodjo. Bi bil pa gmajtn, če bi še kak drug za to primern član kluba (alpinisti,inštruktorja) kaj naredu za prihodnost črjansko-koroškega alpinizma.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »