Delovno-plezalna sobota

Pred dvema dnevoma smo vstopili še v koledarsko pomlad, dan je prehitel noč,  vsa narava se prebuja, sonce pa nas s toplimi žarki zopet vabi v skalo…

Na zadnjem občnem zboru smo v naš program dela za pomladni čas  uvrstili  “ekološko-delovno-plezalno-družabno srečanje”. Njegova organizacija je v teku, upamo samo, da nas bo lepo vreme in prvo pomladansko pretegovanje v skali v zadostnem številu pritegnilo v Toplo.

V soboto, 14-ega aprila se bomo dopoldan namreč zbrali v Burjakovih pečeh. Del ekipe se bo lotil urejanja poti v plezališču, en del bo očistil plezališče in nabrežje bližnjega potoka smeti, ključna manjšina pa bo poskrbela, da bodo utrujeni delavci imeli kasneje  kaj za pod zob.

Če bo udeležba zadostna, bodo poti hitro urejene in okolica hitro počiščena. Tako bodo lahko popoldan vsi, ki jim je ostalo še dosti energije, preskusili novo nastele potke in spomladansko skalo. Gotovo pa bo vsem ostalo še toliko energije, da proti večeru še kaj popijemo, prigriznemo in se predvsem – podružimo!

Natančnejša navodila še sledijo, zaenkrat pa si rezervirajte prosto srednjeaprilsko soboto, ko bo akcija potekala, če  nam bo le naklonjeno vreme. Zraven vsekakor povabite svoje boljše/večje/kakršnekoli polovice in ostale družinske člane, vključno s hišnimi ljubljenčki;:))

 

Se vidimo,

Tavbi & Boško

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

12 Responses

 1. V Topli so že pripravljene lesene telegraf štange, ki smo jih dobili od Elktra, da se lahko uredi kompletna pot od podna do vrha.
  Treba bo še dobiti železne štange za zabijanje.

  Prav tako je potrebno poslati povabila na AK Ravne in AK Slovenj Gradec.

 2. Glede Matvoza: se strinjam da bi blo tut tam dobro malo ‘osvežit ‘ poti in stojišča, ampak dvomim, da bi v soboto našli cajt še za to, sploh če bi na koncu radi še vpeli kako smer. Po moje se za Matvoza dogovorimo v Topli, po tem, ko bomo tut vidli, če bo še kaj materiala ostalo…
  Glede štang: Spiso sm eno prošnjo za donacijo, jo dobite dans na mejl. Po moje bi lahko zaprosli za štange kot donacijsko sredstvo (fabrika, žerjav,…)
  Kar se tiče Ravn in Sg – vsekakor. Se kdo javi? Js mam namen par dni pred samo akcijo še enkrat pozvat vse zainteresirane, da sporočijo svojo udeležbo, da bomo okvirno vedli, kolk ljudi pričakovat…

 3. pa ni ga samo tebi, še več mi je reklo da jim ga je. Pa sem že večkrat pozval Klančnika Roka, da jo poštima in mi je odgovoril, da nima virusov gr. Praji, da si je treba naložit antivirusne programe – ne piratskih. Jes ga mam, pa mi ni nč sesulo.

  lp

   1. Vreme zaenkrat res ne kaže kaj hudo obetavno. Naj bi bilo precej kislo, vendar vsaj brez dežja…
    Če bi to ustrezalo večjemu številu ‘udarnikov’, bi lahko akcijo prestavli za en teden. Po tem so namreč že prvomajski prazniki.

 4. Ne vem za kaj bi akcijo odpovedali, ker količinsko bo jutri podavin zelo malo. Idealno vreme za delo. V lepem vremenu bo sigurno manjša udeležba. Pred nekaj leti se je akcija prav tako izvedla v taki oz. še slabši napovedi.

  1. Najbrž maš prav, vendar je napoved še včera in predvčerajšnjim obljubljala precej več padavin. Delat bi se najbrž dalo, čeprav bo verjetno vse precej mokro, vendar je bil namen jutrijšnje akcije tudi, da se po delu malo podružimo ali celo kaj odplezamo, za kar pa vremenske razmere vsekakor ne bojo najbolj ugodne.
   Moj predlog je, da se lahko, če je za to dovolj zainteresiranih, jutri vseeno prične z delom, v maju pa se zadeva dokonča, pa še več časa bo ostalo za družabno-plezalne aktivnosti…
   Torej: če je kdo pripravljen za urejanje plezališča jutri, naj se javi meni ali Mateju.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »