Desni slap v Prisojniku/Prisanku

Po neuspehu v Centralnem slapu v Prisojniku prejšnjo nedeljo, ko sma z Zdenčo zarad tuširanja mogva obrnt, smo se mešana ekipa AK Črna in AK Ravne podali v sosedni Desni slap. Štega smo si nagledali prejšn kedn, ko je bvo ntr kr neki navez.

Plani so bli dobri in predvsem zelo zgodni, vendar smo z izjemo Bremze vsi malo ali malo več zamujali. Svda sm zmagovalc spet biv js. Očitno me je tura na Viš tejk scuzva, da so mi mogli pobi zapet podoknco 🙂 Štartali skor z enourno zamudo, se spravlali zelo počasi pa še vedno bl drugi v slapo.

Kljub mešani ekipi se navezali po ferajnih (mogoč naslednč tavšamo). Pod slapo smo postali mavo bol živi. Led je biv solidn od trdega do gob. Slap je biv vsako minuto bol zafilan, zato smo probali bt čim bol nežni. V dveh urah smo bli črez, kar je bvo čist dojst, da smo si lahk prvošli popovdanski počitek. Plezanje je bvo glih tk ko vreme fantazija, tkvo je samo mavo čez sredinsko svečo, sploh ni bvo primerjave s tuširanjem v Centralco.

Vezi ml., Kosi, Bremza in Barba

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »