Fakin in Fakinof

Včeraj sva z Čmarecem plezala Fakina in Fakinofa v Matkovi kopi.

Prvo sva se zapodila v Fakina.Zanimiva ledna smer,ki na koncu postreže z lepo,ampak tanko cca.10metrsko svečo,seveda če imaš dovolj poguma da jo splezaš.Sveča je dejansko brez vode,je čist suha.Malo sma jo potipala,rahlo udarila s cepinom po njej,da če bi padla,naj pade prej in ne potem ko bi jo plezala.Priznam ,bilo me je kr strah.Čmarec pa je kar naenkrat vzel cepine in je že praskal po njej.Čez par minut sem že slišal juckanje na vrhu.Že je čez in sem se oddahnil kot že dolgo ne.Tudi meni je šlo zelo hitro,ampak od zadaj na štriku je pač drugače,kot prvemu.Je pa dejstvo,da moreš bit zelo nežen,če se le da,samo zatikaš.No,na koncu smeri pa še malo tulanja proti desni in si zunaj.

prvi cug Fakina sveča v fakinu v sveči

Drugi je bil na vrsti Fakinof,ki pa je bol zanimil predvsem po srednjem delu,kjer je bil led bolj tanek.Na koncu pa spet sveča,ki iz doline zgleda tako,da se bo vsak čas podrla.Ampak,ko si pri njej vidiš,da je zelo bogata in nič kaj zahtevna.

Sestop iz obeh smeri je na desno po stezi skozi gozd.

prvi cug fakinofa drugi cug fakinofa izstopna sveča v fakinofu DSC_1256 čmarec veselje

Plezala:Čmarec Nenad in Penec Blaž

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »