Festkogel

Letošnje leto so mi Gesause kar zaželena plezalska destinacija. Kvalitetna skala, lep dostop, slikovito okolje in vedno lepo vreme. Tudi ta vikend je bilo tako. Tokrat smo jih obiskali Eva, Ika, Andrej in jaz. Pred približno tremi tedni pa sem bil tam s kolegom iz avstrijskega Rudna, Georgom Fiegerjem. Obakrat smo plezali v južni steni Festkogla.

 

Z Evo sva plezala smer Fahrt ins Blaue z oceno 6b+ in dolžino 300m, da pa sva prišla do te smeri, sva v podstavku splezala še 150 m smer Regenschauer 6a, skupno 450 m smeri v prvovrstni skali, dobrem varovanju in prijetnem jesenskem soncu. To je bila za Evo prva smer takšne dolžine in takšnih težav, če bi ji že prej doma povedal o dve urnem dostopu in dve urnem sestopu ter o dolžini stene, bi je najbrž ne prepričal da gre. Kljub vsemu sva na vrhu stene uživala v čudovitih razgledih in dobrem sendviču ter po prijetnem počitku začela sestopati v dolino. Malo nad mestom kjer smo pod steno pustili nahrbtnike sta naju dohitela tudi Andrej in Ika, ki sta plezala smer Wienerfüre z oceno 5b.

 

Grega

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »