GOSPODARI KIŠE

Naš letošnji  tradicionalni tabor se je žacel že nekje 14.dni prej ,s pregledom vremena.Ker si nobena  napoved ni bila čist takšna kot bi si želeli, smo se potem odločili,da gremo vseeno!Bo pa že tista držala,ki ima najmanj kaplic.Pa še Rokov zadnji mail je dal malo spodbude.

No pa smo šli.Trije z avtom Gašper,Blaž P. in Blondy s Kombijem pa Miha,Rok,Iztok,Tavbi,Rajko,Blaž in moja Katja.Naš šofer Miha nas je varno pripeljal do kampa Vesna,kjer postavimo še šotore in z mislimi na jutrišnjo lepo vreme tudi zaspimo.

Žal se je naslednji dan uresničila tista napoved z največ kapljicami. In kar naenkrat smo se iz plezalcev prelevili v rovokopače.Še Dinko je dejal, da v njegovem življenju še ni videl takega naliva.Proti večeru pa so se  končno pojavile “zvezde”na nebu in dale upanje za naslednji dan.No,in tako je minil petek.V soboto pa končno PLEZANJE.Šajba,zato smo  že navsezgodaj napadli kanjon.

Rok in Miha – SPIT BULL 6a,KIKOS BOHRER 6a in KAMENI CROISSANT 6a+

Rajko in Gašper sta se po dolgem in temeljitem ogledu Stupa in okolice podala oz.vrnila v OLIVER DRAGOJEVIČ 3 in OPROSTI MI PAPE 4a, s ketere smo ravno sestopili Blody,Blaž,Blaž in Katja.Medtem sta se Iztok in Tavbi podila nekje v Kuk od Skradelinu v smeri PIKSI & DIKSI 5a in DOKTOR FRANKENSTIIN 6a.

Po lepem sobotnem zaključku nas je zvečer zopet “presenetil”dež.Ampak v nedeljo se nas je usmilil TIST tam zgoraj,da smo uspeli še preplezati vsak po eno smer.Rok in Miha GOSPODARI KIŠE 6a+,Rajko,Gašper,Blaž in Katja PIKSI & DIKSI 5a,Grega in Iztok FLEX & REX 5c.In da ne pozabim našega vodjo tabora Blaža in inštruktorja Blondyja ki staplezala smer Josipa Debeljaka 4a v Kuk Tisa.

To je to!

Ajde,pa seveda ostanite v cvetju.

PS.  Zdenč ,drugo leto rabimo novega “ARAFATA” takega s stranicami,meter večjega, pa da ne toči tk ko t’ti.

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

  1. Prevaljski, boš mru tvojo Katjo v klub prpelat. Če se prav spomnem, v Črni še nismo meli alpinistke. Babnce so pršibale do pripravniškega staža in to jm je bvo zadojst. Bi bil pa cajt, da eno zrihtamo prej da grem jes v penzijo. In to tako ta pravo, ne pa muhe eno ali nekaj letnice.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »