J raz Skute (350m, IV)

 

 

V soboto sva z Janijem Druževcem (AO Kozjak) zlezla J Raz Skute. V planu je bilo še kaj drugega, ampak zaradi dolgega dostopa čez Gamsov skret (prepozna ura!) je bil J raz dobra odločitev. Mestoma zračno plezanje z dobrimi oprimki. Na vstopu razmere za kratke rokave in kratke hlače, na grebenu in posebej na vrhu še svež sneg izpred nekaj dni  in  močan veter. Smer je bila zaradi južne lege  suha. Sestop čez Velike pode in mimo (relativno) novega bivaka pod Grintovcem in preko Kokrškega sedla nazaj v Kamniško bistrico.

Jani se je tik pred to turo pravkar vrnil iz Peruja z duhovniškega misijonskega  dela na postojanki pri slovenskih uršulinkah, kjer so slovenski dijaki celo šolo oskrbeli z računalniki in poskrbeli za šolsko prehrano med letom in me tako  še dodatno »okužil« za novembersko kirurško-misijonsko akcijo v Indiji. A so v okolici Kalkute gore?

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »