Karnijske Alpe

Le dve uri vožnje od doma imamo skoraj pravo Paklenico, po kvaliteti in tipu skale. V Karnijskih Alpah, natančneje v okolici Tolmezza je lepo število zavidljivih stenc in sten. V stencah so uredili super plezališča, v stenah pa so dolge navrtane smeri. Poleg navrtanih smeri so tudi klasične smeri. Karakteristika daljših navrtanih smeri je verjetno različna, v tej ko sva ta vikend plezala z Ikanu je  bolj alpski tip. Približno dva do trije svedri v raztežaju, ostalo varovanje se da urediti s friendi in zatiči, zelo prav pa pridejo kevlarski prusiki, saj je ogromno skalnih ušes. O kvaliteti skale pa naj govorijo fotke.

Vodniček si lahko nabavite tukaj http://www.edition-neumann.at/de/118_carnalp.php  na isti strani pa lahko najdete tudi vodniček za plezališča v tem področju.

Plezala sva pod Plockenpassu v steni Panettone, smer Paperon de paperoni 6b, 210m

 

Grega

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

      1. Vodniček sem dobil. Je dober, meni osebno zelo všeč. Sistem je isti kot za dolino Malte in ti nudi res vse potrebne informacije za varno plezanje (oprema, dolžina vrvi, … . Večina smeri je dolgih od 100 – 300 m, najdaljša 800 m, težavnost pa od 4b do 7b+. Lege sten so različne in zato lahko najdeš primeren cilj za vse letne čase.
        Če ne prej načrtujem prvi obisk spomladi prihodnje leto.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »