Kogl ter Peca

Kdo bi si mislil, da bo tako hitro poletno v južnih stenah. Ob tako lepem vremenu so me prsti že prav pošteno srbeli. Manjša ekipa se nas je 26.3. v soboto odpravila plezat v J steno Kogla. Z Anjo Petek (AO Rinka) sva splezala Spominsko smer Ceneta Kramarja, Denis Arnšek ter Matevž Gradišnik pa sta se za ogrevanje v skalno sezono odpravila splezat smer Češnovar-Srakar. Kljub temu, da smo imeli dovolj časa še za kakšno smer, nas je omamilo prijetno spomladansko sonce in tako smo se raje posončili ter nato krenili v dolino napolniti želodce.

Naslednji dan sem se z Denisom ter Simonom Posavcem (AO Kozjak) odpravil plezat Smer Pepelko v J steni Pece. Dodobra smo se vplezali v ploščah, povsem druga zgodba pa je bila v detajlu smeri, saj so se nam odlomili tisti boljši grifi in je sedaj raztežaj zagotovo težji za kakšno oceno. Kljub temu, da nam ni šlo prosto čez detajl, smo bili na vrhu smeri zadovoljni, da smo tako lepo zaključili vikend.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

Plezalni center

V zadnjem mesecu dni smo tudi člani AK Črna obiskali nov plezalni center v Prevaljah. Nikoli sicer vsi na kupo, smo pa preko >Nužijevega plazu<

Preberi več »