Kordeževa glava

V Soboto 4.9. se je na Peci pričelo čiščenje visokogorskih travnikov, pobudo katerega so prevzeli lovci. Tako nekako je naneslo, da smo se do Lovske koče nad Lužami pripeljali in tudi precej manj nosili Jaroš Zajec, Aleksandar Djordjevič in Davo Mihev. Za začetek smo se namenili nekaj splezat in trenirat manevre, ker pa smo se imeli tudi veliko za pogovorit, smo izbrali ‘steno’ Kordeževe glave kjer je vse to mogoče. Verjetno smo splezali dve novi smeri, značilnost celotnega področja pa je, da med krušljivim svetom ponuja odseke monolitne skale in lahko možnost umika.


Anno Domini1918  V/III 100m
Prva plezala: 4.9.21 Davo Mihev, Jaroš Zajec
Smer poteka po očitnem grebenu. Vstop je po monolitni zajedi do stojišča konec kamina. Po krušljivem grebenu do pokončne stene. Čez njo bol po desni na vrh, lepo plezanje v dobri skali. Pustila tri kline made in Koroška.

Kamor te drugi ne pripeljejo, Twingo IV/II 100m
Prvi plezali: 4.9.21 Davo Mihev, Jaroš Zajec, Aleksandar Djordjevic
Bistvo smeri je zelo globok (ca 10-15m) in dolg kamin/kanjon, znotraj katerega je okrog 10m skok, ki je rahlo moker. Vsi ostali deli so bolj pohodni. Blizu nove klopi na vrhu Pece je ostanek svedra, v njegovi vpadnici spodaj pa dva stara PZS klina, vaja GRS? Zanimivost je koliko smeti so planinci skozi desetletja odzgoraj nametali v ta globok ‘kanjon’, pazi steklo, rjave konzerve in pohodna palica.
Pozimi si je to pred leti ogledoval Jani Hercog, a ni smučljivo.

Dostopa od P Jakobe do vstopa je za ca. 2h ob polnem nahrbtniku. Vračali smo se po temi, saj se je bilo potrebno javiti na Lovski koči.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »