LAVINSKI DAN NA RADUHI

 

 

V soboto je na Grohotu pod raduho potekal lavinski dan,ki smo ga pripravili gorski reševalci GRS Koroške.Dan je bil namenjen vsem turnim smučarjem,alpinistom,pohodnikom in ostalim,ki obiskujejo gore pozimi.Pogrešal sem pa predvsem naše vrle tečajnike in še tudi kakšnega člana,ki jim takšno izobraževanje ne bi škodilo.Na povezavi si lahko pogledate,kako je stvar potekala!

 

 

http://www.grs-koroska.si/lavinski-dan-2015/

 

V petek,pa sma s Andrejem plezala Veterne police v Raduhi v skoraj nemogočih razmerah.Drugače lahka smer nama je postregla z vsem,kar lahko doživiš pozimi v kaki steni.Močan veter,pršni plazovi-še posebej čez kamin,se mi je zdelo,da se ves sneg s pomočjo vetra vali čez naju.Skoraj nemogoče je bilo pogledat navzgor in sma bolj kot ne na slepo zatikala cepine.Ena izkušnja več! Plezala sma pa ponoči.Sliki sta bol slabi,ker s telefonom pač ne gre naredit kaj boljšega.

 

DSC_1222_1             DSC_1223_1

 

 

Pozdrav!

Blaž,Andrej

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »