MALTATAL IN SEEBACHTAL

V soboto smo se jaz Gašper in Andrej odpravili proti Malti,da vidimo kakšno je stanje slapov.Pa moram povedat,da je bilo zelo slabo!Plezali smo nato samo Mittlerer Maralmfall  WI4+ 185m.Ko pa smo po dobrih dveh končali s tem slapom,se nam je pridružil še Jurij in smo šli pogledat še Superfeuchta,ampak je bil zelo slab.Prvi cug je bil sicer narejen,ampak debelina ledu je bila komaj 4 ali 5 cm,kar pa za našo psiho ni bilo dovolj.Neki domačini so ga sicer plezali ,nam pa so svetovali naj naredimo obvoz po desni . Kar smo tudi naredili.Plezanje do drugega cuga je bil pa pravi mix.Malo ledu,zmrznjene trave,mahu in skala.Od daleč pa je zgornji del zgledal kar solidno,vendar ko je Andrej začel pikat po njem se je približno na polovici odločil za abalakov in se spustil nazaj.Bilo je prenevarno,saj so se delali sami talarji.Kot je nekoč rekel Cigi-bilo jih je za “orng ojset”.

Seveda smo potem šli na zaslužen pir v prvi “Gasthaus” v Malti,kjer smo potem naredili plan za naslednji dan v Seebachtalu.

 

 

Gašper   Jež zgornja sveča

superfecht       4-5 cm ledu     zgornji del superfeuchta

IMG_5370

 

V nedeljo pa smo splezali zelo bogat slap v Seebachtalu ,katerega imena ne vem,je pa približno 40min hoje od parkirišča.Nahaja se na levi strani doline.Dolžina je okrog 120 m ,težavnost pa okoli WI5 ali 5+.Vem pa,da sta levo od njega dva lažja slapova z imenom levi in desni Doppellustcher.Če ima kdo kakšne podatke,se priporočam!

 

DSC_1297   DSC_1300

DSC_1308   DSC_1312

 

PS:Jurij,v imenu vseh še enkrat hvala !

 

 

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »