Moja kača za Nino

Dons (zdaj ž včera) popovdan po kratkem šihto sma se z Izzyjo odprajva ponovit Cigijevo Kačo za Nino. Saj roko na srce, je smer opisu s takim navdušenjem, da sma jo enostavno mogva jt napast. Država sam se njegovega nasveta in jo napadva nenavezana. V smer sma vstopla ob 4ih in hitro napredovala. Nekleh na poti  mi je zvonil telefon, vendar je bil pregloboko v rukzoku, da bi se javil. Po glavi mi je sla misel: Cigi je že na vrhu vetrnih, mdva pa še zdaj nisma zuna. No nama bo vsaj špuro čez Lanež potegnu. Razmere so ble v prvem delu fajne, od leve ride naprej pa je bila bolj kot ne sama kloža. Po kake 3/4 ure sma prša na greben,  kjer se ni dalo več naprej. Zato sma se spustila za dobrih 5 metrov in probava jt v drugo smer (pravo smer). Vendar nama razmere prav tako niso dopuščale napredovanja v tej smeri. Ker se nisva želela spustiti po isti poti nazaj sva naredva en 5 metrski abzajl čez omenjeni greben v sosednjo grapo, po kateri sva se povzpela do vrha smeri. V bistvu abzajla sploh nebi rabva, vendar nisma poznala ne razmer ne terena.  Izstopva sma po slabih dveh urah, si privezala dušo in lahkotno gazila obilico napihanega snega, ki ga je občasno popestrilo padanje med ruševje. Po dobri uri sva našla do Laneža in se varno spustila do Bukovnika. Predvidevama, da po omenjeni smeri še ni šel nihče zato sma jo namesto varianta Kače za Nino poimenovala z imenom, ki ga nosi naslov tega prspevka. Smer je tako lepa, da bo v kratkem treba poiskati načelnikovo kačo. Z opisom in orisom smeri si s vsekakor zaslužu pir.

Za vas in namesto vas uživava: (če mama odstopte kaj dopusta lahko še gda)

Izzy in Rok

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

  1. Če se jaz kaj na Raduho spoznam, sa bva v frdamanah luknah. Pa sploh ni bvo borno. Je lepa smer, še posebi pozimi.
    Pobe le tek naprej. tek se uči. Gorstva pa ture pridejo pa zada. Če neveš kam greš se tek ne morš zgobit. Še zmerem se nekam pride, da le ni megle.
    L.P.Blaž

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »