Od domače Koroške do Dolomitov

Letošnjo pomlad sem nekoliko bolj intenzivno preživljal v domačih plezališčih, predvsem v Burjakovih pečeh, kjer mi je po dolgem času uspelo vpeti smer z oceno 7c (Polja smrti).

Po dvigu forme je prišel čas hribov, kjer sem najprej obiskal steno Vežice v navezi z Maticem iz AO Kamnik. Za ogrevanje v hribovsko plezanje sva si izbrala Akademsko smer (VII-) in pa spominsko smer Mihe Laha (VII), ki sta obe ravno prav lepi, da ti poplačata vso borbo v glavi, ki nastane zaradi nevplezanosti v hribih.

Ker je bila pomlad radodarna s snegom v hribih, je Peca prišla na vrsto nekoliko kasneje, saj je projekt iz prejšnjega leta bil v zgornjem delu veš čas moker. A kljub temu sva z Andrejem Gradišnikom le dočakala čas in zarinila v projekt že 3tjič! Vsaj jaz si bom datum 16.6. za vselej zapomnil zaradi borbanja v tej novi smeri, o kateri bom poročal kasneje.

Tako kot vsako leto, je tudi letos prišel čas za Dolomite. Z Maticem sva se odpravila v Tri Cine in si v Veliki Cini izbrala legendarno smer v severni steni COMICI-DIMAI (VII+/VI+, 550m, 10h). Vrhunska smer, ki poskrbi da plezaš od melišča pa do vrha smeri. Brez zapletov pri sestopu seveda ni šlo, saj nama je pošteno zagodlo vreme. Več o tem je zapisal že Matic: http://aokamnik.si/single-push-v-3-cine/.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »