Paklenica

V petek popovdne sma se s Tanjo odprajva proti Paklenici. Po relativno dolgotrajni poti sma v kamp prispeva po povnoči. V kampu pa šok in streznitev, kamp je biv nabulano povn in sma kuma dobva še pvac za najin ne preveč mali šotor. Hitr sma se spakirava in neki čez dve zjutra ž šva leč. Po burnih treh urah spanja je ž drgnava budilka, sledilo je brezmilostno ustajanje, broštik in napad na steno. V kanjono je ž bovo par avtiju, sam si nisma devava preveč skrbi, glede na to kejk je smri, se nama pač ne more zgodit,da bo ž gdo pred nama nt. Ob 6:15 ž  pridema pod steno tam pa še en šok: V Moseraški sta ž ble dve navezi za povrh pa je bva druga še v tri. Brez premišljevanja sma se obrnava in zašva v Trik. Po abzajlu in jutranji malci sma še enbart šva probat jutranji cilj. Smer svda ni bva prazna, sam sma jo kljub temo napadva. Dva domačina sta nama vljudno dava prednost, vendar nama ni kaj dojst pomagava, saj sma pod detajlom čakava debelo pov trtjo uro za napad.

Prvi dan sma uvidva, da nima smisla preveč rano vstajat in sma se tot mavo naspava in štartava šele ob 8ih. Dan je biv namejen plezariji krajših dolgih smeri. Minu je celo brez gužve z nekaj začinjenimi detajli.

Za tretji dan pa sma meva vlke plane, saj sma se meva nemen sprajt v Velebitaško, ki je kar zalogaj. Na vstopu sma naleteva ne nekaj navez, ki so čakale. Zravn pa je biv čist fraj Albatros. Po kratkem premisleku sma ga napadva. Kot se spodobi imajo predstavnice nežnejšega spola prednost. Tako je Tanja naleteva na vse tadivje cuge, js pa sm poberu preostanek lažjih (pa ne da so mi bili lahki). Izstopva sma v sončnem zahodu, sestopva pa za spremembo v soju čelnih luči. Dobra stran tega je bil občutek mira s katerim te kanjon navdaja ponoči v čisti samoti.

Zadni dan lezenja v Pakli sma oprajva še dva vzpona.

Bera smeri v Paklenici:

Trik, 5a, 125m

Mosoraška, 5c+, 350m

Karamara sweet temptation, 6a+, 110m

Spit Bull, 6a, 145m

Zgrešena, 5b, 100m

Albatros, 7a, 340m

Gospodari kiše, 6a+, 120m

Celjski stup, 5a, 150m

Tanja in Rok

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »