Pece za konec skalne sezone 2011

Predvidoma zadn sončn in topu pozno jesenski vikend sma si s Frančko vzeva spet cajt za lezenje v Kordeževi rami. Za slovo od sezone sma si zbrama mojemu staležu primerno smer, saj sma se zapodiva v Pripravniško smer (IV+, 115m). Slednjo smer so nama odsvetovali, kot smer, ki se jo spomnejo samo po kršu. In morm r’čt, da bo tot mni ostav v spominu krš v IV+ detajlu, ki ga v navpični ‘steni’ sestavljajo predvsem trava in razbito pečovje. Na izstopu iz detajla pa kot je za smeri v Peci značilno:  Trava, samo tole jo je Matjaž  posu z rudniškemo ‘ajnzerjo’. Vseeno sma bva s turi fejst zadovolna, saj sma pristop naredva v kratki majci, splezava novo smer, spoznava vzhodn dev rame, malcava s kavkam (minku je samo ojgn, da b nt vtaknava lovsko) in za nameček še uloviva per pr Knolano na bajti.

Franček in Rok

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »