Plohi, pršič in lavinske lopate

Po stari Koroški šegi kurizniki vsako leto na pustni torik dobijo ploh. Nič drugače ni bilo letos. Še posebej drago ga plačamo tisti z velikim grehom.

Popoldne se je nadaljevalo s plohi na smučarskih čevljih, ko sva z Zapijem vlekla špuro iz Naravsih Ladin na Uršljo. Časa za postajanje na vrhu ni bilo, pač pa samo pijača in energija za spust, ter šus po pršiču ob telegrafnicam proti Ošvenu. V mraku sva sezuvala pancarje pri Ivarčkem jezeru.

V četrtik smo se z največjimi turnimi riti cuknali z gondolo na Peco in v megli iskali prehod do Kordeževe glave. Pršičili smo po Levem Y vse do Mežice.

Plohanje po pršiču se je nadaljevalo v petik, ko sva s Tanjo izbrala enako pot pristopa na Kordeževo glavo ter pršičila po Desnem Y in turo prav tako končala v Mežici.

V soboto na vse zgodaj pa sva morala s Simonom uporabiti lavinske šavfle, da va naredila prosor za jagrsko zelen Ford. Do lovske koče pod Bistriško Špico nama je neznaec vrezal špuro, naprej po jo je vse do Končnikovega vrha vlekel Simon. V do pol metra frišnega pršiča sva juckajoče pršičila do Koprivne,

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

Zadnje novice

Zahvala sponzorjem

Otroci so naše največje bogastvo in semena, ki jih je dobro primerno zalivati, da bodo postala cvetovi naše družbe. Največ, kar lahko storimo za njih,

Preberi več »