Po šihto na Raduho

V četrtek  sma se z Boškotom pogovarjala kam bi šla plezat.Plani so bili, ampak seveda ,če bom js dobo fraj na šihto.  No pa sem potem uspel zrihtat Dorija(črnjani ga tk poznate),da je prišel na mesto mene v trgovino ob 12-tih.Pol pa akcija!

Odločitev je padla.Steber Male Raduhe V+/IV-V 125m na GRS bajti sma bila že ob pol dveh,kjer naju je pričakal gorski reševalec Tavbi z njegovo boljšo polovico.Po kratkem pogovoru sma potem pohitela proti Steni.Smer sma preplezala kr hitro,slabi 2 uri.Smer je zelo lepa,kratka ampak sladka.Starih klinov je dovolj,samo niso vsi v najboljšem stanju.Seveda priporočljiva je osnovna alpinistična oprema.

Vreme pa zakon.Plezala sma v kratkih rokavih, sicer je malo  popihalo,da dobiš na štantu kurjo polt,ko plezaš ,ti je pa itak super.

Vglavnem uživala sma.Pa ostanite v cvetju,Boško in Bremza

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

ODPRAVA PERU 2022 predavanje

Končno smo dočakali, da so si nekateri izmed naših najbolj alpinistično aktivnih članov vzeli čas in nas pogostili z lepim in zanimivim potopisnim predavanjem. Zagotovo

Preberi več »

Jesenska pripoved

Globalno segrevanje nas je v jesenskih mesecih lepo razvajalo. 10-11.9. smo na Raduhi imeli tabor, kjer sva z Urošem v soboto splezala Cvrčevo smer (V+/IV,

Preberi več »