Športnoplezalna sekcija: 2. in 3. mesto v Južni Ameriki

23.7. je v Južnoameriškem Chamonixu- Huarazu potekala športno plezalna tekma v treh različnih kategorijah. To je po tekmi v Bosni in Hercegovini drugo internacionalno tekmovanje za naš klub v zadnjem letu.
Organizacija je bila vrhunska, veliko svetovno znanih sponzorjev, kar se je odrazilo tudi na udeležbi. Poleg domačinov iz J. Amerike so se tekme udeležili tudi predstavniki Mehike, Amerike, Francije, Avstrije in Španije in mi Slovenci.


V kategoriji master sta nas zastopala dva predstavnika. Denis Arnšek pod vodstvom trenerja Dava Miheva in Anja Petek pod vodstvom trenerja Matevža Gradišnika. Oba sta dosegla vrhunski rezultat, Anja drugo mesto, Denis pa po napetem finalu posebnih pravil tretje. Trenerska analiza bo pokazala, ali je za uspeh kriva Pisco sour noč pred tekmo, ali dnevni višinski trening v največjem plezališču v Peruju Hatun Machay.

Več informacij sledi v poročilu alpinistične odprave. Še dobro da smo pred tedni pri menjavi denarja na ulici opazili plakat za zadnji dan…

Ogrevalna cona
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »