Steber Velike Raduhe

 

Včeraj sva z Ježem (Ak Ravne) plezala Steber Velike Raduhe  V+/IV,II  260M.Prvotno sma imela drugi cilj ,ampak sva si zaradi poslabšanja vremena pod vstopom v smer premislila in se lotila Stebra.Sicer pa sva bila še kar pozna,ker sem si zjutraj zaspal.Mislim, da prvič odkar hodim v hribe. Tako sva bila okrog osmih šele pri GRS bajti,kjer sma pozdravila Malija, se napila toplega čaja in se pognala proti Veliki Raduhi. Dostop je bil kr zanimiv in dolg.Do vstopa sma hodila cca.2uri.Ker pa sem smer plezal že pred parimi leti Iztokom,ni bilo težko najti začetka smeri.

Za samo smer sma porabila dobri 2uri.V težjih delih ni bilo snega,tako da sma lahko plezala dokaj  hitro .Proti koncu stene naju je dobila še  snežna nevihta z močnim vetrom ,sneženjem in celo grmenjem,tako da sma se počutila kot v tisti risanki Sneženo kraljestvo,ki jo moj Martin tako rad gleda.Navezana pa sma bila pravzaprav samo dobra dva raztežaja ostalo sma pičila po štajersko,proti vrhu pa sma se razvezala.

Skratka še en lep dan ,čeprav bolj vetroven in snežen!

 

 

začetek drugega cuga

v tretjem rastežaju jež v tretjem cugu,kjer je začelo snežiti Jež v zadnjem težjem delu

veter,sneg proti vrhu  na vrhu

 

Plezala: Penec Blaž,Jež Andrej

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »