Stena namesto Dolomitov

Zaradi nekoliko neugodne vremenske napovedi za območje Dolomitov, kjer je bil za podaljšani vikend predviden tabor, smo se (po mojih podatkih kar vsi udeleženci) spontano dogovorili za plezarijo v Triglavu.

Po bivaku nekoliko pod steno, smo zjutraj napadli vsak svoje cilje. Rok in ‘pridruženi’ Jež sta že pred svitom vstopila v Skalaško in sta bila po moji oceni že ob devetih v vznožnih raztežajih Čopovega stebra. Z mojim soplezalcem Blažem (Bremzo, op.a.;:;)) sva ju namreč že ob desetih opazovala z Gorenjskega turnca, kako iščeta prehode ob razu stebra. Blaž Piko in Modri pa sta krenila v Bavarsko smer, ki sta jo izplezala po klasičnem, Zimmer-Jahnovem izstopu.

Kljub precejšnji gužvi v bolj plezanih smereh, ki je bila posledica podaljšanega vikenda in pa idealnih pogojev, je plezanje v vseh treh smereh potekalo precej gladko. Rok in Jež sta vstopila kot prva naveza, pred nama z Blažem in še eno navezo AO Rašica, ki pa je bila ves čas nekaj raztežajev pred nama (in ena za nama;:)). Le Modri in Blaž v Bavarski sta morala na kakšnem štantu malo počakati.

Ko sva  z Blažem preplezala Ladjo in iskaje prehode brez težav dosegla Plemenice, kjer sva si segla v roke, so me ob mogočnem razgledu in močnih občutkih po preplezani 1000 metrski steni skoraj oblile solze. Bo že držalo, kot pravi Tine, da je posebna čast, da ‘smeš stopiti na sproščujoče prostranstvo Plemenic’! Ker je bila ura šele 2, sva brez težav izpolnila tudi svoj cilj, da se povzpneva na vrh Triglava. Tam sva verjetno v večji gužvi, kot je vladala na turističnem tednu v Črni, spila triglavsko pivo. No, s triglavskimi višavami je povezana predvsem njegova cena; sicer pa je to čisto navadno Laško pivo;)

Ko sva prispela do Aljaževega doma v dolini, sta naju tam že čakala Blaž in Modri, ki sta srečala še enega našega člana – Jurija Gorjanca z bratom. Kaj je tam počel, pa bo moral povedati sam. Prav tako komaj čakamo poročilo Roka in Ježa o tem, kaj se je dogajalo v Čopovem stebru…

 

*Slike iz Bavarske sledijo

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

PLEZALCI POZOR!

Vsi kateri se odpravljate plezat v Burjakove Peči ali balvane v Toplo bodite pozorni na svoje jeklene koničke!Že drugič je bil opažen nepridiprav na delu!

Preberi več »

Plezalni tabor v Kotečniku

Ravnokar smo zaključili plezalni tabor v Kotečniku. Tabor je bil namenjen najmlajši skupini (9-10 let). 3 dni plezanja, nore igre, uživanja v naravi. 3 dni

Preberi več »