Študentska smer in JZ raz Mangarta

Še pred vremensko precej nestanovitnim zadnjim vikendom avgusta sva v petek ob 18. uri pričela z Andrejem Ježem plezati Študentsko smer V+/V 140m v Mali Raduhi. Smer pomenljivo ponuja lepo plezanje in kline na delikatnih mestih, najde pa se tudi še kakšna lesena kela. Čeprav vreme ni bilo kaj prida, je vmes posijalo tudi sonce. Nazaj pod steno sva prišla ob 20.00, pozdravila zgoraj in spodaj na koči in zadnjih nekaj hitrih korakov do avta opravila po dežju.

22.8. sva z Matejem Kodrinom plezala desno in nekoliko levo od zgornje smeri, Zagorčevo V+ RS2 135m in Kamin pri Durcah V RS2 100m.  Matej, si je med plezanjem menda dokazal, da na Difu ni bilo res, ko naj bi bil pri plesu okoren.

18.8. smo se Jaroš Zajc, Uroš Lesjak in Aleksandar Đorđevič potepali po okolici zgornjega toka reke Soče in njenih pritokov. Med drugim smo plezali SZ raz Mangarta IV 400m, kateri je danes opremljen s svedri (RS2). Smer ponuja lepe razglede, le ti pa bi bili verjetno še lepši ob bolj jasnem vremenu. Svojevrstna je bila tudi druščina pri sestopu po Italjanski poti. Za pogostitev hvala gasilskemu društvu Log pod Mangartom, na koncu smo prišli celo do morja, kjer smo igrali pikado in jedli grozdje nad Sečovljami.
Še malo prej sva z Jarošem plezala Plate v M. Raduhi V RS2 185m, ker pa sem jih nekako plezal tretjič letos, sem na levem izstopu dodal en klin.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

ODPRAVA PERU 2022 predavanje

Končno smo dočakali, da so si nekateri izmed naših najbolj alpinistično aktivnih članov vzeli čas in nas pogostili z lepim in zanimivim potopisnim predavanjem. Zagotovo

Preberi več »

Jesenska pripoved

Globalno segrevanje nas je v jesenskih mesecih lepo razvajalo. 10-11.9. smo na Raduhi imeli tabor, kjer sva z Urošem v soboto splezala Cvrčevo smer (V+/IV,

Preberi več »