Udarna »odpravarska« akcija v Črni

Ob 40 letnem aktivnem udejstvovanju Alpinističnega kluba Črna na Koroškem, se nas nekaj članov kluba odpravlja v letu 2014 na odpravo v Perujsko Cordillero Blanco, ki je želja in cilj marsikoga od naš že dalj časa. Veliko željo podpihuje med drugim tudi dejstvo, da se v tej gorski verigi nahaja gora Alpamayo, ki so jo nekoč proglasili za najlepšo goro na svetu in se nahaja zelo visoko na spisku naših alpinističnih ciljev.
Na odpravo je trenutno prijavljenih 6 »taresnih pobu«, ki so svojo resnost pokazali nedolgo nazaj z nakupom letalskih kart. Nekateri izmed njih so imeli kar nekaj težav zbrati denar, ki so si ga nato sposodili. Da bi zapolnili finančno luknjo, ki je le nekoliko manjša kot tista v bankah, nismo bremena obesili na davkoplačevalce, pač pa smo sestavili finančni načrt pridobivanja sredstev, ki sestoji iz treh segmentov. Kateri so naj za enkrat ostane naša mala »skrivnost« (preverjamo pravice do patenta J). Lahko pa povem, da je prvi segment bil presenetljivo dobro sprejet in tako tudi nagrajen. Seveda je bilo za uspešno realizacijo potrebno vložiti veliko dela, ki smo ga in ga bomo tudi v prihodnje opravljali timsko in z veseljem. Tako smo zadnjo timsko akcijo izpeljali v Črni, kjer se nas je zbralo 2/3 članov odprave ter naša mala Katja. Akcijo smo v slogu starih udarniških brigad uspešno spravili pod streho.
Ob tej priložnosti bi se rad v imenu članov odprave in AK Črna zahvalil vsem, ki ste in nam še boste pomagali realizirati odpravo z moralno, materialno, finančno ali sploh kakršnokoli pomočjo.
Člani odprave Cordillera Blanca 2014: Rok Barbič (vodja odprave), Gašper Stopar (namestnik vodje), Blaž Penec (načelnik AK Črna), Peter Modrej, Boško Jurič in Andrej Jež (AK Ravne)
Srečno
Rok Barbič
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »