V SPOMIN NA IGORJA RADOVIČA

Z današnjim dnem mineva pet let odkar je Igor odšel naprej. Usedel se je na zadnjem varovališču v Angini Pectoris v Velikem vrhu, trikrat udaril s kladivom po klinu, ki ga je imel namen zabiti … ter nas z blagim nasmeškom na obrazu zapustil.

Gospa s koso ga je našla tam, kjer je bil najraje. V svojem 40 letnem delovanju na področju alpinizma je veliko doprinesel k razvoju le-tega v našem domačem kraju pa tudi v širšem slovenskem in svetovnem prostoru je poznan. S svojo ljubeznijo do gora ter predanostjo do prenašanja tega sporočila na mlajše rodove se nam je zapisal v srce. Bil je aktiven plezalec, ki je znal navdušiti tudi druge. Imel je smisel za pisanje, za zbiranje in urejanje dokumentacije, za organizacijo in je te svoje sposobnosti s pridom uporabil, ko je bil načelnik kluba, ko je bil inštruktor alpinizma, ko je bil vodja odprav, ko je urejal tole našo stran in vitrino v Centru Črne. Z veliko motivacijo je zbujal mlajše generacije, jim posojal opremo in jih vodil v hribe.

Hvaležni smo mu in ga pogrešamo!

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »