Veliki Klek

Zadnji vikend v marcu smo izkoristili za obisk najvišjega vrha Avstrije. Na Veliki Klek smo šli v sklopu priprav na odpravo v Peru. Po dolgem času smo se zbrali skoraj vsi člani odprave.

Odločili smo se, da se na vrh povzpnemo po “studlgratu“. Do Studlhutte smo se povzpeli v soboto zvečer in ker so nam rekli, da ni prostora v koči, smo s sabo vzeli opremo za bivakirat. Na koči je bilo veliko ljudi, večinoma s turnimi smuči. Noč je bila kratka in ne pre več mrzla.

Naslednje jutro smo proti našemu cilju odrinili še pred “uradnim“ zajtrkom. Po temi smo prišli do ledenika in s prvimi sončnimi žarki smo bili že na grebenu. Potem pa se je začelo dolgo plezanje po zanimivi smeri, ki je ponudila od plezanja s cepini, do plezanja z golimi rokami po zelo topli skali. Na vrh smo stopili, eni ob treh, drugi pa malo kasneje in razgled je bil “fenomenalen“. Potem nas je čakal še dolg sestop do avtomobila, kamor smo prišli že v mraku.

To je bila dolga in naporna tura, v kateri pa smo vsi uživali in se vsaj malo privadili na višino.

Plezali smo Blaž, Boštjan, Gašper, Rok in Peter.

IMG_1139 IMG_1148 IMG_1152 IMG_1159 DSC02626

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »