Živinice climb 2021, Bosna in Hercegovina

18.9.2021 je bila v Bosni in Hercegovini izvedena ‘Živinice climb 2021’ tekma v športnem plezanju, prva na tako resnem nivoju in na čisto novi steni, eni večjih v državi. Zanimivo, stena je postavljena v Kulturnem domu, v zaodrju glavnega odra, kjer po navadi med dramsko igro stoji šepetalec in se menjajo kulise. Mednarodna obiskanost celo reprezentantov in izvedba sta bila dokaz, da je ta šport v državi v dobrem zagonu.

”vidi ovog…. alpinista”

Na povabilo Admira in Amre Andelič, ki sta bila glavna organizatorja dogodka in tudi sodobna generatorja alpinizma v Bosni, sva se odzvala Andrej in Davo in preživela super vikend. Andrej se je v finalu uvrstil na 8. mesto med športnimi plezalci, naj omenim da vrha ni bilo, najvišje pa so prišle hrvaške reprezentantke. Ustvarila oz. ‘nabušila’ sva tudi novo smer težavnosti 7a+ v plezališču v Živinicah, dobro jedla in nakovala načrte za ekspedicije v ta del Balkanskega polotoka, obenem pa povabila plezalce širom ‘Juge’ na Koroško.
Hvala še enkrat vsem za gostoljubnost.

Druženje v lokalnem plezališču
Nova smer ‘Jež’ , vstopni problem
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »