Živinice climb 2021, Bosna in Hercegovina

18.9.2021 je bila v Bosni in Hercegovini izvedena ‘Živinice climb 2021’ tekma v športnem plezanju, prva na tako resnem nivoju in na čisto novi steni, eni večjih v državi. Zanimivo, stena je postavljena v Kulturnem domu, v zaodrju glavnega odra, kjer po navadi med dramsko igro stoji šepetalec in se menjajo kulise. Mednarodna obiskanost celo reprezentantov in izvedba sta bila dokaz, da je ta šport v državi v dobrem zagonu.

”vidi ovog…. alpinista”

Na povabilo Admira in Amre Andelič, ki sta bila glavna organizatorja dogodka in tudi sodobna generatorja alpinizma v Bosni, sva se odzvala Andrej in Davo in preživela super vikend. Andrej se je v finalu uvrstil na 8. mesto med športnimi plezalci, naj omenim da vrha ni bilo, najvišje pa so prišle hrvaške reprezentantke. Ustvarila oz. ‘nabušila’ sva tudi novo smer težavnosti 7a+ v plezališču v Živinicah, dobro jedla in nakovala načrte za ekspedicije v ta del Balkanskega polotoka, obenem pa povabila plezalce širom ‘Juge’ na Koroško.
Hvala še enkrat vsem za gostoljubnost.

Druženje v lokalnem plezališču
Nova smer ‘Jež’ , vstopni problem
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

Zadnje novice

Vive le Fontainebleau

Letošnje leto mineva s svetlobno hitrostjo in z enako hitrostjo se približuje tudi poletje, s poletjem pa temperature v katerih lahko v plezanju zares uživaš

Preberi več »