Po petkovi uživanciji v Velikem vrhu sva z Zdravčem v lepem in toplem vremenu danes uživala nad planino Grohot. V Mali Raduhi sva opravila prvo ponovitev Smeri Tomaža Laznika, ki se je smrtno ponesrečil februarja 2010 v plazu pod to smerjo. V kar konkretni štirici sva danes pustila še tri kline in tako ponavljalcem za varno plezanje zdaj zadostuje le set friendov. Vsem, ki ste se že naveličali velikih klasik kot so Kamin pri Durcah, ZZ in Plate smer toplo priporočava. Nad previsom na začetku drugega raztežaja je sicer nekaj drnastega sveta, ostala smer pa poteka v večinoma imenitni skali z dobrimi prijemi. Po štirih raztežajih se priključi Veternim policam, po katerih tudi izstopi. In na tem priključku sva danes po dolgem času srečala ravenskega Anzana in njegovo Metko.

Le redko se konec oktobra ponujajo tako dobre razmere za plezanje tudi v severnih stenah, zato sva se dogovorila, da jutri končno uresničiva še Zdravčevo večmesečno željo.

lp, Cigi

Zdravč na prvem štantu
Pod previsom, kisva ga z Boškom obšla po levi, danes pa sva ga naskočila kar naravnost.
Na začetku tretjega, res lepega raztežaja
Zdravč na stiku z Veternimi policami

 

Priporočene objave

5.431 Comments

  1. Čestitke za 1.P v lepi in topli jesenski nedelji, ampak da daš mene, ko mam že več ko 50 let gnezdo na Prevaljah, med Ravenčane. Veš, to mi pa ni glih po furmi. Kok bi kej ti skočo v luft, če bi ti reku mežiški Cigi? :))

    • No, popravlam, prevalski Anza in se opravičijem. Vem ke s doma, mislu sm na pripadnost klubu. Drugač pa še doro, da mežičani nimajo kluba in se mn kaj tajga ne more zgodt.

      Fajn bod, pa da se čimprej spet srečamo ke v hribah.


Objavi komentar