1. P v Mali Raduhi

Po petkovi uživanciji v Velikem vrhu sva z Zdravčem v lepem in toplem vremenu danes uživala nad planino Grohot. V Mali Raduhi sva opravila prvo ponovitev Smeri Tomaža Laznika, ki se je smrtno ponesrečil februarja 2010 v plazu pod to smerjo. V kar konkretni štirici sva danes pustila še tri kline in tako ponavljalcem za varno plezanje zdaj zadostuje le set friendov. Vsem, ki ste se že naveličali velikih klasik kot so Kamin pri Durcah, ZZ in Plate smer toplo priporočava. Nad previsom na začetku drugega raztežaja je sicer nekaj drnastega sveta, ostala smer pa poteka v večinoma imenitni skali z dobrimi prijemi. Po štirih raztežajih se priključi Veternim policam, po katerih tudi izstopi. In na tem priključku sva danes po dolgem času srečala ravenskega Anzana in njegovo Metko.

Le redko se konec oktobra ponujajo tako dobre razmere za plezanje tudi v severnih stenah, zato sva se dogovorila, da jutri končno uresničiva še Zdravčevo večmesečno željo.

lp, Cigi

Zdravč na prvem štantu
Pod previsom, kisva ga z Boškom obšla po levi, danes pa sva ga naskočila kar naravnost.
Na začetku tretjega, res lepega raztežaja
Zdravč na stiku z Veternimi policami

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »