100 LET IN 5 DNI GRS

 

Kot že veste vsi smo gorski reševalci v soboto v Kranjski gori praznovali okroglih 100let .Ker pa je na ta dan že tradicionalno tekmovanje ekip gorskih reševalce v prvi pomoči, smo se tudi  ekipa GRS Koroške Iztok,Grega,Peter,Bini in Blaž,pod mentorstvom Bojana in Andreje tega tekmovanja tudi udeležili.

Na prizorišču “nesreče”smo morali biti že okrog 7.zjutraj,zato smo se še vsi zaspani dobili na Poljani ob 5.oo.Ekip je bilo mislim da 16.Na vrsti smo bili hvala bogu že okrog devetih,da nam potem ni bilo treba čakati cel dopoldan.Potem pa tekma-trema,živčki,vsi te gledajo,pa še stroga komisija.Ampak ni bilo problema,ponesrečence smo suvereno oskrbeli,Rezultat 7.mesto,kar sploh ni slabo,seveda drugo leto napademo 1.mesto.

Po podelitvi je sledil prikaz reševanja s sedežnice in reševanje z helikopterjem,v Mojstrani pa smo si lahko ogledali razstavo Srčni možje v Planinskem muzeju.Po prikazanem reševanju je sledila svečana povorka gorskih reševalcev in drugih služb za zaščito in reševanje skozi Kranjsko goro.

Potem pa je sledilo prijetno druženje v senčki ob pijači od Najboljšega soseda,ker je bila cena  pijače ob šanku zelo gorenjska. 

Skratka bilo je lepo,marsikaj smo se naučili in predvsem uživali.

Se opravičujem za teh 5.dni zamude,mi je Tinč skril kabelj za prenos slik iz fotoaparata.

Ostanite v cvetju-Bremza

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

5.431 Responses

  1. Lpo prevaljski da s to napisu, saj ste bli v tekmovalni ekipi kar trije člani našega kluba. Še večkrat napiš kaj o vaših akcijah, saj je skoraj polovica naših članov tudi članov GRS. Pa velko uspeha pr napadu drugo leto, čeprav že letos niste bli švoh.

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »