TABOR AK ČRNA

Od 1.2. do 4.2. je bil planiran ledno plezalni tabor v avstrijskem Seebachtalu in Malti, ki pa je zaradi slabih vremenskih pogojev bil prestavljne na okoliške hribe.

V četrtek smo zaradi napovedanega popoldanskega snezenja tako izkoristili dobre razmere za plezanje na Raduhi. Zbralo se nas je pet članov, kateri se bomo udelezili tudi jesenske odprave v Nepal. Zato smo ta dan izkoristili bolj za kondicijski trening in preplezali 7 krajših in lazjih smeri. Začeli smo v Vetrenih policah in nato sestopili po Večerni smeri, naslednja na vrsti je bila Detektivska smer in zopet sestop po sosednji Butalski grapi. Nato sta ostali še dve grapi, Mišina in Naša, ki pa smo ju preplezali le štirje člani tabora, ker je Čmarkonu ponagajal cepin. Sam sem odšel še do Durc, do druge trikotne stene in preko smeri Pavlija Pasterka na vrh Durc, ter po planinski poti do GRS koče. Plan za naslednji dan je bil glede na vremensko napoved logičen. Peca, s smučmi po “frišnem pršiču.” Na vrhu se ga je nabralo okoli 50 cm in bilo je res sanjsko pred domačimi vrati uzivati v občutkih, ki jih ponavadi dozivimo le daleč od doma.

Po poznem kosilu pa še enkrat do Bukovnika in nato s smučmi do GRS koče pod Raduho, da pošteno zaključimo tabor. Medtem je zapadlo kar nekaj snega, ravno dovolj, da je po gazenju pivo na GRS koči upravičilo namen.

 

Blaz, Nenad, Gašper S., Peter, Pikec-(sodeloval le pri večernih aktivnostih :P) in Aleš

Veterne police
Detektivska
Čmarko v akciji
Poezija
Naša četica koraka proti domu…
Načelnik se skriva
Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »