40 let AK Črna (in AK Ravne)

Na zboru koroških alpinistov je bil na današnji dan pred 40. leti sprejet sklep o reorganizaciji takratnega Koroškega alpinističnega odseka. Ustanovili so AO Črna z AS Mežica in AO Ravne z AS Prevalje. Marsikaj zanimivega bi se dalo napisati na to temo, osnovne informacije o naši 40. letni dejavnosti pa lahko najdete v predstavitvi kluba.

Za obeležitev 40. letnice kluba smo imenovali poseben odbor, ki pa, kolikor mi je znano, do zdaj še ni dal kaj od sebe. Na obletnico se je spomnil le prvi načelnik odseka Milan Savelli, s katerim sva po telefonu obudila par spominov.

Čestitam Zdenču, ki je edini član kluba, ki je bolj ali manj aktiven vseh 40. let. Poleg tega je le kako leto manj tudi predan, srčen in odgovoren član GRS Koroške.

Ne bi pa izgubljal besed o občinski komisiji za podeljevanje priznanj, ker je škoda besed in jeze, ki bi jih spremljala. Danes je večer za veslje in ponos. Celo letošnje leto naj vse člane kluba spremlja oboje, zaradi vsega, kar smo v teh 40. letih dosegli in doživeli.

Igor

Člani prve samostojne odprave AO Črna v Romsdalske Alpe na Norveškem 30 let pozneje pri Bukovniku. Od leve: Rajko Robnik, Karlo Ritonja, Jože Svetec, Milan Savelli (prvi načelnik odseka), Andrej Špiler (AO Ravne), Marjan Emeršič, Silvo Lupša, Viktor Povsod (vodja odprave), Zdenko Žagar, Igor Radovič, Zdravko Grosra in Maks Geršak (šofer, kuhar in prijatelj). Na fotografiji manjka Jure Mavrič.
Člani prve samostojne odprave AO Črna v Romsdalske Alpe na Norveškem 30 let pozneje pri Bukovniku. Od leve: Rajko Robnik, Karlo Ritonja, Jože Svetec, Milan Savelli (prvi načelnik odseka), Andrej Špiler (AO Ravne), Marjan Emeršič, Silvo Lupša, Viktor Povsod (pobudnik in vodja odprave), Zdenko Žagar, Igor Radovič, Zdravko Grosar in Maks Geršak (šofer, kuhar in prijatelj). Na fotografiji manjka Jure Mavrič.
Fotografija iz leta 1979. V družbi znamenitega norveškega alpinista A.R. Heena in njegove soproge Bodil. Manjka Fika, ki je stal za fotkičem.
Fotografija iz leta 1979. V družbi znamenitega norveškega alpinista A.R. Heena in njegove soproge Bodil. Manjka Fika, ki je stal za fotkičem.

 

Najuspešnejši koroški alpinist doselj Grega Lačen
Najuspešnejši koroški alpinist doselj Grega Lačen

 

 

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

Dodaj odgovor

TERANOVA SMER

Štirje člani AK Črna, Andrej, Janja, Matevž in Marko, so 14. 1. 2024 obiskali pravljično zimsko Jezersko. Za cilj so si zadali snežno/ledno Teranovo smer

Preberi več »